اکثر ما قادر هستیم 4 تا 7 مورد مختلف را در حافظه کوتاه مدت خود ذخیره کنیم. برای اینکه این محدودیت را بشکنیم می توانیم از تکنیکی به نام چانکینگ Chunking استفاده کنیم؛ یعنی موارد مختلف را به یک کلمه تبدیل کنیم که قادر به یادآوری آن باشیم به عنوان مثال چنانچه قصد خرید داریم می توانیم اول اسامی اقلام خرید خود را به صورت یک کلمه واحد درآوریم مثلا اول اسامی گوجه، سیب کاهو، پرتقال که می شود: گسکپ .
یا حتی اگر می خواهید شماره تلفن جدیدی را حفظ کنید میتوانید از کلماتی که روی دکمه های گوشی تلفن حک شده اند استفاده کنید و یک کلمه جدید ایجاد کنید بدین صورت شما از روش چانکینگ استفاده کرده اید.
اخیرا روزنامه آتلانتیک ارزش این روش را با اشاره به نظریه مندرج در کتاب « مغز گرسنه » نوشته دنیل بور ،داشمند در زمینه مغز و اعصاب، دوباره به بحث گذاشته است. در یک مطالعه، یک داوطلب که دانشجوی تحت لیسانس بود توانست بعد از 20 ماه تمرین با روش چانکینگ، از یادآوری 7 شماره، خود را به80 شماره برساند. چون این شخص یک دونده بود اعداد را به این صورت که مثلا عدد 3492 را به زمان دویدن تبدیل کرد یعنی به 3 دقیقه و 49.2 ثانیه . و به این صورت توانست حافظه کوتاه مدت خود را تقویت کند. آقای دنیل بور در آزمایشات خود اشاره می کند که این روش فقط یک تکنیک یادگیری نیست بلکه باعث تقویت خلاقیت در انسان می شود چراکه ما انسانها طبیعتا در جستجوی خلق و یافتن الگو و روش و ربط چیزهای متفاوت به یکدیگر هستیم.